DSC_0918

Hos avdelningen Summus får du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem, och bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

Som äventyrarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag och alla får vara med och ta plats. Vi lär oss inte genom att läsa böcker som i skolan, i Scouterna provar vi på hur det är att göra på riktigt. Tillsammans bestämmer ni vad vi ska göra, det kan vara allt från att poppa popcorn över öppen eld till att åka på läger och möta scouter från hela världen.

Det mesta inom Scouterna handlar om äventyr, men vi tar oss också tid att fundera över vad vi varit med om och lärt oss. Som scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel. Därför brukar vi tänka på vad som gått bra och mindre bra, så vi blir bättre till nästa gång.

Som scout är du Äventyrare i åldern 12-15 år. Våra patruller (mindre grupper i en avdelning) har fått sina namn av de latinska beteckningarna för stora djur som lever främst av växter: Alces (älg), Ursus (björn), Sus (gris) och ledarpatrullen Ibex (stenbock).

Mötestider

Vi har möten på onsdagar mellan 18:30 och 20:30 på Axelgård.

Kontakt

E-post till ledarna  summus@torn.scout.se

Vill du börja hos oss?

Är du sugen på att bli en del av vår scoutkår – antingen som ideellt engagerad eller medlem – fyll i formuläret här så hör vi av oss.